Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذربایجان غربی از ثبت اطلاعات تعداد ۱۹۶ هزار و ۵۱۸ بهره بردار در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی استان خبرداد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز،  بیتا احمدیان امروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار داشت: در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی که هدف از آن ثبت اطلاعات بهره برداران و فعالیتهای حوزه ترویج و مراکز جهاد کشاورزی جهت برنامه ریزیهای آتی بخش می باشد، تاکنون مشخصات تعداد ۲۹۹۴ روستا در استان و تعداد ۱۹۶۵۱۸ بهره بردار، ۷۳۹۴۳ قطعه باغی ۱۵۶۴۵۸ قطعه زراعی،۸۲۹۳۴ رأس جمعیت دامی، ۴۶۷۴۴ قطعه طیور سنتی، ۴۴۷۳ کلنی زنبورعسل، ۳۰۴۰ واحد صنایع کشاورزی، ۱۹۵ استخر پرورش ماهی و ۳۴۰ واحد گلخانه در سامانه به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدیان افزود: اجرا و پیاده سازی طرح نظام نوین کشاورزی به عنوان یکی از طرحهای مؤثر و بستر ساز در وزارت جهاد کشاورزی، ضمن ارتباط مستمر و هدفمند کارشناسان با بهره برداران و تولیدکنندگان و انتقال دانش فنی ، اقتصادی شدن و پایداری منابع پایه تولید و تولید دانش بنیان در عرصه کشاورزی را به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: طرح نظام نوین ترویج با هدف تسریع جریان دانش به سمت کشاورزان و به روزرسانی مهارتهای شغلی و ارتقاء بهره وری در تولید و خدمات بخش کشاورزی در سه محور اساسی تجهیز و نوسازی مراکز جهاد کشاورزی به عنوان مهمترین حلقه ارتباطی وزارت با کشاورزان، پهنه بندی عرصه های تولید در راستای استقرار و ساماندهی کارشناسان و تعیین پهنه برای آنان به منظور پاسخگویی به نیازهای بهره برداران و استقرار مدیریت دانش به منظور به روزرسانی دانش تخصصی کارشناسان و کشاورزان است.

احمدیان با بیان اینکه این طرح در کلیه مراکز استان آذربایجان غربی در سطح ۶۵ مرکز اجرا شده است، اضافه کرد: پهنه‌بندی روستاها نیز به عنوان کانون تولید و ارزش آفرینی به تعداد۲۸۴پهنه اجرایی شده که موجب ساماندهی نیروهای مراکز با تقویت نقش ترویجی کارشناسان مستقر در پهنه ها، تسریع در فرآیند انتقال یافته ها و افزایش ضریب نفوذ دانش در بین بهره برداران و اعتماد سازی بین آنان و کارشناسان دولتی شده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به کاهش چشمگیر ریزش های جوی و بروز خشکسالی های پیاپی و افزایش طرح های توسعه و بهره برداری از آب جهت مصارف کشاورزی و سایر کاربری ها که منجر به کاهش جریانات ورودی به دریاچه ارومیه شده است و به دلیل اینکه مالکیت منابع و عوامل تولید در اختیار تولیدکنندگان حوضه دریاچه است پس بیشترین و بهترین نقش ترویج در افزایش دانش فنی و تخصصی کاربردی مروجان و تولیدکنندگان حوضه آبریز دریاچه است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذرباجان غربی ادامه داد: در همین راستا فاز اول برنامه تحولی ترویج برای احیای دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت تلفیقی با محوریت بهره وری آب و مبتنی بر نظام نوین ترویج در سال زراعی ۹۷-۹۶ در شهرستان‌های ارومیه، نقده، میاندوآب، تکاب، شاهیندژ در سطح ۲۵ روستا و به تعداد ۲۵ کشاورز اصلی و ۶۲۵ کشاورز تابعی در ۸ محصول گندم، ذرت، کلزا، یونجه، چغندرقند، باغ سیب، باغ هسته دار و انگور در سطح ۷۸۲ هکتار اراضی زراعی و ۲۳۲ هکتار اراضی باغی اجرا گردیده است.
احمدیان بیان کرد: فاز دوم پروژه نیز در سال زراعی۹۸-۹۷ در شهرستان‌های ارومیه، نقده، میاندوآب، تکاب، شاهیندژ، سلماس، اشنویه، بوکان و مهاباد جمعاً در ۲۰ روستا و به تعداد ۲۰ کشاورز اصلی و ۵۰۰ کشاورز تابعی اجرا می شود.

وی اظهارکرد: اقدامات آموزشی این طرح شامل، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت (ضمن خدمت) برای مجریان و نیز آموزش‌های شغلی و مهارتی برای تولیدکنندگان حوضه دریاچه ارومیه است. مجموعه اقدامات ترویجی موردنظر در این برنامه مبتنی بر ایجاد سایت‌های الگویی، برگزاری کارگاه‌ها و جلسات توجیهی، ترویجی و نظارتی، انجام بازدیدهای ترویجی، تهیه و انتشار بروشورها و نشریات ترویجی مرتبط با موضوع است.

وی همچنین یاد اور شد : بر اساس تفاهم نامه فی مابین سازمان محیط زیست کشور و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار با هدف استقرار فنون کشاورزی پایدار، ارتقا مهارت و آگاهی بهره برداران به منظور کاهش مخاطرات زیست محیطی کشاورزی، مدیریت پایدار خاک و آب،کاهش آلاینده¬های شیمیایی در کشاورزی و افزایش بهره وری از سال ۱۳۹۳ آغاز و تاکنون در حال اجرا است.

این مسئول تاکید کرد: بر این اساس در طی چهار فاز پروژه ۷۳ روستا از پنج شهرستان پایلوت حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سطح شهرستان های ارومیه، میاندوآب، مهاباد، نقده و سلماس به تعداد ۱۱۶۴ نفر کشاورز با سطح زیر کشت ۱۶۷۴ هکتار برای محصولات زراعی و باغی اجرا گردیده است. پروژه مذکور در فاز پنجم در ۴ شهرستان ارومیه، نقده، مهاباد و میاندوآب نیز در ۱۰ روستای جدید اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی

مطابق اظهارات وزیرکار سامانه جامع بازار کار به زودی راه اندازی می شود تا بیکاران سراسر کشور با مشخصات فردی، تحصیلات و محل زندگی شناسایی شوند؛ در آینده نزدیک از این سامانه رونمایی می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار یکی از بندهای سیاست‌های کلی اشتغال از سوی مقام معظم رهبری بود که در سال 90 ابلاغ شد. می‌توان گفت طی مدت 12 سالی که از ابلاغ این سیاست‌ها می‌گذرد هنوز هم نظام جامع اطلاعاتی دقیق از بازار کار وجود ندارد و پیشتر معاون اشتغال وزارت کار خبر از رونمایی سامانه نظام جامع اطلاع‌رسانی بازار کار  تا پایان سال 1402 داده بود. کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند این‌که تمام مشاغل دارای شناسنامه شغلی و اطلاعات جمع‌آوری‌شده باشند می‌تواند برای سیاست‌گذاری بهتر و دقیق‌تر در مسیر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری مؤثر باشد.

آبان ماه 1402 کریمی بیرانوند هدف از راه‌اندازی سامانه جامع بازار کار را ثبت‌مبنا کردن تمام بازار کار دانست و گفت: پس از راه‌اندازی سامانه جامع بازار تمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهند بود، این فقط در کشورهای پیشرفته هست. شناسایی بیکاران با الگوریتم‌های دقیق قابل انجام است.

 وی گفت: کمیته محتوایی برای نظام بازار کار ایران را با بیش از 8 هزار نفرساعت کاری که روی این موضوع شده است، تشکیل داده‌ایم, تشکیل کمیته اخذ دیتای نظام اطلاعات بازار کار را با کارکرد حدود 3هزار نفرساعت داشته‌ایم, پایش اطلاعات اخذشده از دستگاه‌های مختلف کشور را داشته‌ایم, ایجاد چارت تشکیلاتی از طریق سازمان امور استخدامی داشته‌ایم, پیشرفت 80درصدی در بخش نرم‌افزار سامانه داشته‌ایم, تلاش بر این است که تا پایان سال این اطلاعات را اخذ کنیم و تا پایان سال سامانه را راه‌اندازی کنیم.

طی روزهای اخیر نیز کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار گفت: برنامه ویژه امسال این است که بتوانیم کد ملی بیکاران را شناسایی کنیم و سپس آنها را طبقه بندی و به دستگاهی که متولی به کارگماری آنهاست معرفی کنیم.

وی گفت: یکی از اقداماتی که امسال به صورت ویژه از همین الان شروع کرده‌ایم و داریم روی آن کار می‌کنیم، این است که ما بیکاران را با کد ملی شناسایی می کنیم، یعنی قبل از اینکه اصلاً بیکار خودش اعلام بکند یا مراجعه به زیرساخت‌های مختلف به سامانه‌ها و یا ادارات و مراجعه حضوری بکند شناسایی می کنیم.

 بیرانوند افزود: ویژه امسال داریم این است که  که بتوانیم کد ملی بیکاران را شناسایی کنیم بعد اینها را طبقه بندی کنیم؛ مثلاً بیکارانی که فارغ التحصیل رشته‌های الف هستند یا بیکارانی که فارغ التحصیل رشته‌های ب هستند. بعد اینها را در یک فرایندی و در یک تعاملی با دستگاه‌هایی که باید متولی به کارگماری اینها باشند انجام بدهیم. این اتفاق هیچ وقت در کشور نیفتاده که ما برویم سراغ بیکار بعد دستگاه متولی را پیدا کنیم و بگوییم که وظیفه شما است که ایشان بالاخره مشغول به کار شود، چون رشته‌اش به شما می‌خورد، چون مجوزش از شما است، چون تسهیلات را شما باید بهش بدهید.

 بیرانوند گفت: خوب این خیلی اقدام پیچیده‌ای است به لحاظ محتوایی یعنی اقدام سختی است ولی من خوشحال هستم که بگویم که تقریباً 80 درصد کار را ما انجام داده‌ایم و برای امسال برنامه ویژه داریم که این را انجام بدهیم.

 به گزارش تسنیم؛‌از سوی دیگر سید صولت مرتضوی, وزیرکار نیز روز گذشته درباره لایحه جامع اشتغال بیان کرد: سامانه‌ای در حوزه اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی شده تا بیکاران سراسر کشور با مشخصات فردی، تحصیلات و محل زندگی شناسایی شوند؛ در آینده نزدیک از این سامانه رونمایی می‌شود.

وی اضافه کرد: امیدواریم با مدیریت مهار تورم و کمک‌های معیشتی دولت به همه آحاد جامعه به‌ویژه جامعه کارگری، قدری از مشکلات کارگران رفع شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول